Hırçın Kız Chun Hyang... Chun Hyang ve Mong Ryong'un efsanevi aşkını duymuşsunuzdur belki. Kore'nin Leyla ile Mecnun'u diyebiliriz bu ikiliye. Tam olarak ayrıntıları ben de bilmemekle birlikte bildiklerimi özetleyeyim size. Oğlumuz Mong Ryung çok çalışkan bir gençtir ve bir gün temiz hava almak için dışarı çıktığında kızımız Chun Hyang'a ilk görüşte aşık olmuştur. Chun Hyang'ın annesi ise eski Kore'deki kötü evlerden birinde çalışan kötü bir kadındır.

Mong Ryong kahyasına kızı getirmesini emreder, ama kız reddeder. Daha sonra kahya kızın annesine gider. Annesi de ikisinin evlenmesine izin verir ve evlenirler. Daha sonra Mong Ryong babasının devlet işleri yüzünden taşınmak ve Chun Hyang'dan bir süre uzak kalmak zorunda kalır. Bu süre boyunca köye yeni bir lord gelir ve Chun Hyang'a göz koyar. Ama kızımız evli olduğunu ve başkasına aşık olduğunu söyleyerek sürekli reddeder onu. Kızımızı zorla kendi partisine getirtip kendine yar etmeye çalışırken de  Mong Ryong savcı olarak geri döner ve bu bencil lorda haddini bildirir. Ve sonsuza dek mutlu yaşarlar.


Efsanemiz bu kadar. Dizimiz de bu efsanenin ana konusuna sadık kalınarak çekildiği yılların şartlarına göre uyarlanmış. Hatta isimler bile aynısı. Benim ilk izlediğim dizilerdendir, ancak görüntü kalitesi düşük ve berbat bir alt yazıyla izlediğimden şimdilerde izlediğimde kıymetini çok da bilememişim o zamanlar gibi hissediyorum. 

Başroldeki bayan oyuncu Han Chae Young, Kore'de çok sevilen, güzelliği övüle övüle bitirilemeyen bir oyuncudur. Ki ben buna çok da anlam veremiyorum açıkçası. Ama yine de oyunculuğuna kimse laf edemez. Başrol erkek oyuncumuz ise Lee Hyun Kyoon, çok da tutulmayan bir jön olmakla birlikte ben kendisinin oyunculuklarından çok keyif almaktayım. Yazar ve yönetmenler My Girl ile aynı olduklarından, My Girl dizisinin sonunda bu dizi ile ilgili küçük bir espri de yer almaktadır.


Adı: Sassy Girl, Chun-hyang
 Yönetmen: Jeon Ki Sang & Ji Byeong Hyeon
Yazar:  Hong Mi Ran
Yapımcı: Lee Duk Goon
Türü: Romantik, Komedi, Dram
Bölüm Sayısı: 17
Vizyon Tarihi: 2 Ocak 2005
Şirket: KBS2

Dizimize gelecek olursak... Kızımız Chun Hyang, pavyonda çalışan annesiyle yaşayan fakir ama çok çalışkan bir kızımızdır. Geleceği çok parlaktır. Derken okula yeni transfer öğrenci gencimiz Mong Ryong gelir. Ama bu iki liselinin tanışmaları hep aksilikle olduğundan birbirinden nefret etmektedirler. Ama kader bu ikisinin yakasını bırakmaz. Bir şekilde bir yanlış anlaşılma olur ve bu ikisi okuldan atılmaktansa evlenmek zorunda kalır. 


Amma ve lakin oğlumuzun hoşlandığı bir abla mevcut. Mong Ryong evlenince bunun da aklı başına gelip ve ikilinin arasına girmeye çalışır. Kızımız da bu arada yalnız değildir tabi ki. Gizemli bir acuşi kızımızdan hoşlanmaya başlar ve kızımızı elde etmek için elinden geleni yapacaktır. Tahmin edersiniz ki efsanemizdeki kötü kalpli lord bu acuşinin ta kendisidir.

Genç çiftimizin evliliğinde kızımız, aklı havada oğlumuza ders çalıştırır ve savcı olma yolundaki ilk adım olarak üniversiteyi kazanmasına yardım eder. Lakin kızımızın annesine kızı üniversiteye göndereceklerine dair söz veren oğlumuzun ailesi ufaktan yan çizer. Üniversite parası bulamayan kızımız da çalışkanlığına rağmen açıkta kalır. Bir taraftan da acuşinin ısrarlarına ve tehditlerine boyun eğmek zorunda kalacaktır. Oğlumuzun hayatından böylece çıkmaya karar veren kızımız acuşiyle birlikte ortadan yok olacaktır.


Ancak yıllar sonra ne oğlumuz kızımızı, ne kızımız oğlumuzu unutabilmiştir. Ama kader ağlarını her daim örecektir tabi ki. Bu ikili nasıl evlenecektir? Nasıl ayrılacaklardır? Yeniden nasıl karşılaşacaklardır? Dış mihrakların tuzaklarından nasıl kurtulacaklardır? Birbirlerine aşık olduklarını nasıl anlayacaklardır?

Ayrıca benim diziyi izlememe vesile olan sahneyi de sizlere göstermek isterim. 

0 yorum Blogger 0 Facebook

Yorum Gönder

 
Cadı Kazanı © 2013. All Rights Reserved.
Top