Maymun Yılı
Fotoğraf New York'ta bir kutlama sırasında çekildi. Ülkelerinden çok uzakta da olsalar Çinliler geleneklerini yaşatmaya çalışıyor ve kendi takvimlerine göre yeni yılı kutluyorlar. Kutlamalara katılan bir Çinli de yüzünü bir maymun gibi boyamış, üstelik bunun anlamlı bir nedeni de var. Çünkü Çinliler, geleneksel takvimlerine göre artık ''maymun yılı''ndalar.

20 Yaş Kutlaması
Japonya'da çekilen bir fotoğraf. Tokyo'da bir lunapark ve bir eğlence anı. Bu görüntü, lunaparktaki gençkızların oldukça keyifli olduğunu anlatmaya yetiyor, ama fotoğraftaki bir ayrıntı da merak uyandırıyor. Çünkü genç kızlar, aslında bir lunaparkta giyilmesi pek de uygun olmayan kostümler içinde görülüyor. Fotoğrafçı da genç kızların Japonya'da yetişkinliğe adım olarak nitelendirilen 20. yaş günlerini kutladığını ve bu nedenle kimonoları ile lunaparka geldiği bilgisini veriyor.

Çin'de kaydedilen bu 'o' anda gördüklerimiz, doğal gaz kuyusundaki patlamadan sağ çıkmış. Ama arkadaşlarını, yakınlarını kaybetmişler... Yaşama devam etmenin zorluğunu yansıtıyor bu kare. Bir yemek kuyruğunda çekilmiş bu 'o' an. Fotoğraftakiler bir mülteci kampında dağıtılan yemeği alabilmek için sıraya girmiş.

Filipinler'den bir 'o' an. Filipinler'de meydana gelen heyelanda yaklaşık 80 kişi hayatını kaybetti. Fotoğraftakiler, felaket bölgesinde hayatta kalanlar. Bu 'o' ansa, onlar kadar şanslı olmayan yakınlarının cansız vücutlarına bakarken elde edilmiş.

Fotoğraf, Çin Halk Cumhuriyeti Silahlı Halk Polisleri Teşkilatı töreninde çekildi. Hepsi hizadalar ama içlerinden birinin içi geçmiş olsa gerek, 'o' anda yüz ifadesi disiplinini bozuyor.

0 yorum Blogger 0 Facebook

Yorum Gönder

 
Cadı Kazanı © 2013. All Rights Reserved.
Top