Yangın ve balık
Avustralya'dan bir 'o' an. Arkada karanlığı bile aydınlatabilecek büyüklükte bir orman yangını görülüyor. Ancak fotoğraftaki balıkçı sanki arkasındaki olayın hiç farkında değil. O, 'o' andaki önceliğiyle meşgul. Büyük bir sükunet içinde noel yemeğinde yiyeceği balıkları tutuyor.


Bizim sadece babamızdı!
Filistinde Gazze Şeridinde İslami Cihadın Askeri Kanadının Komutanı Khaled Dahdouh öldürüldü. Filistinliler, Dahdouhun İsrail hava saldırısında öldürüldüğünü söylüyor. İsrail Ordusu ise Hayır biz değildik diyor. Fotoğraf, Khaled Dahdouhun cenazesi evden çıkarılırken çekildi. Dauhdouh, İsraile göre terörist, Filistinlilere göreyse direnişçi komutandı. Çocukların o anda hem korkan hem de ağlayan gözyaşları ise Babamızdı diyor.


Okuma-yazma sevinci
Romanya'dan bir fotoğraf... Gülerek, neşe içinde önlerindeki kağıtlara bir şeyler yazmaya çalışan bu kadınlar çingene... Bükreş yakınlarındaki bir okulda çekilmiş bu mutluluğun 'o' anı... Okuma-yazma öğrenmeye gelmişler bu okula ve yazabilmenin verdiği mutluluk da yüzlerinden açıkça okunuyor. İlerlemiş yaşına rağmen öndeki kadın bir çocuk gibi seviniyor yazmayı öğrendiği için...



Soğuk hava
Amerika Birleşik Devletleri'nde çekilen bir fotoğraf. Bu 'o' an soğuk havanın bir sonucu olarak oluşmuş. Belki ilk bakışta görüntüdekini yolda ilerleyen bir kamyonet zannedebilirsiniz. Ama aslında bu, denizde ilerleyen küçük bir vapurdan başka bir şey değil.



Veda
Irak'tan bir veda anı. Vedalar her zaman zordur, hep hüzünlüdür. Fotoğraftaki Iraklı kadın da Hac görevini yerine getirmek üzere Mekke'ye doğru yola çıkıyor. Tabii kendi isteğiyle bu yolculuğa çıkıyor ama cama uzanan eline, yüzündeki ifadeye bakılırsa ailesini bırakmak ona yine de zor geliyor. 'O' anda yağan yağmursa galiba bu vedayı daha da hüzünlü hale getiriyor.

0 yorum Blogger 0 Facebook

Yorum Gönder

 
Cadı Kazanı © 2013. All Rights Reserved.
Top