Midorili Günler... Aslı Kazurou Inoue tarafından yazılan 2002-2004 yılları arasında yayınlanan bir mangadır. Manga akabinde hemen anime serisi şeklinde televizyona da uyarlanmıştır.

Çok değişik bir animeydi. Tuhaf bir aşk hikayesi olmasına rağmen sevdirdi kendini kerata. Ama yine de 20 dakikalık bölümlerde neredeyse 10 dakikası jeneriklerle geçti. Bu durum sinirimi bozdu ufaktan. Şu günlerde bıraktım film ve dizileri, kendime bol bol anime depoluyorum.
 

Anime hakkında genel yorumlara baktım herkes bir çırpıda bitti falan demişler ama, nedense bende aynısı olmadı. Günde üç bölüm bile beni sıktı. Güzel olmasına güzeldi ama biraz mıymıydı sanki. Bir de benim fikrimce sona bir bölümcük daha eklenmeliydi diyorum. Ahhh şu Uzakdoğu'nun son yapmayı beceremeyen yazarları!

Adı: Midori No Hibi 
 Yönetmen: Tsuneo Kobayashi 
Yazar: Kazuhisa Sakaguchi & Mamiko Ikeda & Takuya Sato 
Türü: Romantik, Komedi, Fantastik Animasyon 
Bölüm Sayısı: 13 
Vizyon Tarihi:  3 Nisan 2004


Başı beladan kurtulamayan okulun serserisi bir sabah uyanır. Ancak bazı şeyler normal değildir. Sağ elinin yerinde minnak bir kız peydah olmuştur. Tövbeeee!

Yüce Rabbim'in ne yapacağı belli olmaz tabi ki de. Bu kadarı da biraz fazla. Hani yazarın bu animeyi yazarken vücudunun hangi bölgesinden uydurduğu çok belli. İkisinin de şaşkınlık ve telaşları sonlanınca öğreniyoruz ki, meğerse kızımız Midori birden bir hastalığa yakalanıp yorgan döşek bitkisel hayatta evinde yatmaktadır. 


Hadi tamam sağ el olarak yaşıyor şimdi, peki ne alaka Seiji diyeceksiniz elbet. Bu hastalıktan önce kızımız gizliden gizliye Seiji'den hoşlanmaktaymış, hatta hoşlanmak ne kelime aşkından prangalar eskitmiş. Lakin yaradılışı gereği çok çekingen olduğundan bırakın itiraf etmeyi selam bile veremezmiş.

Sonunda bu doğa üstü durumdan sonra bu ikili ister istemez yakınlaşacaktır. Ama tahmin edersiniz ki sağ eldeki canlı bir kızı saklamak çok da kolay olmayacaktır. Bu sırrı gizlemek için elini bandajlara mı sarmayacaktır, kızımıza kukla taklidi mi yaptırmayacaktır.


Yan karakterler bakımından da bence tatmin edici bir animeydi. Sınıf başkanı olan önceleri Seiji'den nefret eden ama sonra aşık olan kızımız, oyuncak kukla delisi bir sınıf arkadaşı,
mahalleden Seiji'ye aşık küçük bir kız ve Seiji'nin dominant ablası derken liste böyle uzar gider. En iyisi izleyip görmeniz der ve susarım. :)

1 yorum Blogger 1 Facebook

  1. Teşekkürler~. Ben de takipteyim. ^^
    Ayrıca söylemek isterim blogunuzun dizaynı çok hoş. :))

    YanıtlaSil

 
Cadı Kazanı © 2013. All Rights Reserved.
Top