Afganistan kuş gribi olursa 
Uzmanlara göre, kuş gribinin Afganistan'da da ortaya çıkması kaçınılmaz. Yine uzmanlara göre, hükümet bu konuda hiç bir adım atmıyor. Ve 'o' anda birden bire karşımıza çıkar gibi görünen kadın, Kabil'de satmak için pazara götürdüğü tavuklarla müşteri bekliyor. Kadının geçim umudunun tavukları tutuşu, gizli bakışların yayıldığı burkanın 'o' andaki meydan okuyuşu, eğer patlak verirse kuş gribi salgınının Afganistan'da nelere yol açabileceğinin ip uçlarını veriyor. (Associated Press / Rafiq Maqbool)

Hayat öpücüğü 
Sudan’ın güneyinde kolera salgını var. İki kentte toplam 54 kişi öldü. Ülkenin bu kesiminde yaşayanların 3’te 2’si güvenli su olanağından yoksun. Fotoğraftaysa bir Güney Sudanlı, Nil’i besleyen ırmaklardan biri olan Aquem’den görece temiz su içiyor. Bölgenin temiz su olanakları göz önünde bulundurulursa eğer “o” an, Aquem Irmağı’nın sunduğu hayat öpücüğüne dönüşüyor. 

Çocuk işçilere "hayır"
Hindistan'da çekilen bir fotoğrafla başlıyoruz. Fotoğraftakiler çocuk işçi çalıştırılmasını protesto eden hintli çocuklar. Önceleri işçi olarak çalıştırılan ve bir sivil toplum kuruluşu tarafından okullarına geri dönmeleri sağlanan çocuklar. Çocuk işçilerin çaresizliği ve güçsüzlüğünü anlatmak için kollarını bağlamışlar, o ana bakınca ''bu yola başvurmasalar da sadece bakışları yaşadıkları sıkıntıları anlatmaya yeterdi'' diye düşünüyor insan.

"Göz" hapsi 
Sudan Darfur'da Arap kökenli gerilla gruplarının zulmüne maruz kalan yüz binlerce insan yerinden oldu. Sayıları 3 milyona ulaştı. çatışma bölgelerinden kaçan bir grup, Mısır üzerinden İsrail'e geçerek siyasi sığınma talep etti. Hepsi hapsedildi. İçlerinden birini demir parmaklıklar arkasında gösteren "o" an, içlerindeki hayal kırıklığının, biraz öfkenin, gözlerden dışa vurumunu göstermekteydi.

Öfke sızıntısı
Filistin... Batı Şeria’daki El Halil kenti... Yaygın tanımla Ultra Radikal Yahudi, El Halil’in boş bir sokağında. Burası İsrail Ordusu’nun kontrolündeki bir bölge. Bu nedenle Filistin öfkesi süpürülmüş. Ama duvarlar boş sokağa adeta görünmez öfke sızıntıları salıyor. Kablolar da gerilimi dokuyor.

0 yorum Blogger 0 Facebook

Yorum Gönder

 
Cadı Kazanı © 2013. All Rights Reserved.
Top