Özgürlüğün hüznü
Kuzey İspanya'da Puerto del Escudo bölgesi. Sert kış koşulları yılkı atlarının dolaştıkları alanları karla kaplamış. "O" anda atlar, içinde bulundukları koşulları anlamaya çalışıyormuş gibi görünüyor. Karın duyarsız rengi ve geri plandaki dev rüzgar türbünlerinin duyarsızlığı. Fotoğraf yılkı atı olmanın yarım yamalak özgürlüğündeki hüznü de öne çıkarıyor. 

Evine ekmek götürmek
Afganistan'ın başkenti Kabil'de bir kız çocuğu evine ekmek götürüyor. Bakışındaki ifade dikkatimizi çekiyor. Zira bakışındaki ifade "o" anda ''evine ekmek götürmek'' eyleminin mecazi anlamını da taşıyor. 

Çocuklara yakışmayan
Yıllardır darbeler ve iç karışıklıklar, hatta doğal afetler silsilesinden kurtulamayan bir ülkeden, Haiti'den bir fotoğraf. AP fotoğrafçısı Brennan Linsley, başkent Port au Prince'in gecekondu semtlerinden birinde, açık kanalizasyonun üzerine kurulmuş köprünün üzerinde çocukların yaşama sevincini yakalamış. Ama foto muhabiri, "o" andaki sefaletin kendini çocuklara yakıştıramamasını da göstermiş.

Ateşten barikat 
Fransa... Hükümetin istihdamla ilgili son düzenlemelerine karşı yürütülen protesto gösterilerinden biri. Ülkenin batısındaki Rennes kentinde göstericiler ateşten bir barikat oluşturuyor.

Bu dünyada siyahların ya da başka bir deyişle kölelerin kurduğu ilk cumhuriyet olan, seçimler ve darbeler silsilesiyle bugünlere gelen Haiti'de yine seçim var. Fotoğraf Port Au Prince'te düzenlenen bir seçim mitinginde çekildi. Taraftarları, devlet başkanı adaylarından 1988'de darbeyle ülkeden uzaklaştırılan Eski Cumhurbaşkanı Leslie Manigat'ı karşılıyor. Öndeki genç, Haiti'ye özgü bir trans halinde adayını destekliyor. Diğerleri de elleriyle tezahüratın boyutunu takdir ediyor. Her ne kadar bir coşku ifadesi olsa da, acı çekme izlenimi ağır basıyor. Bu ülkenin uzak ve yakın tarihini gözönüne aldığımızda 'o' anda izlenim, gerçekten daha fazla akla yatkın duruyor. (Associated Press / Ariana Cubillos)

0 yorum Blogger 0 Facebook

Yorum Gönder

 
Cadı Kazanı © 2013. All Rights Reserved.
Top