Dağlık yerler olduğu için zaten zordu, iyice zorlaştı. Keşmir’de, Hindistan ve Pakistan’ın kontrol ettiği bölgelerde yani deprem bölgesinde kış koşulları yardımların felaketzedelere ulaşmasını engellemeye başladı. Hindistan Keşmir’inde 4 yaşındaki Khalig Khan ve kardeşleri, bir süredir yardım alamıyor. Bu durum, geçici olarak barındıkları yerdeki boşlukta kendini gösteriyor. Ama Khalig’in gözleri o boşluğu hemen dolduruyor. Böylelikle “o” ana Khalig’in bekleyen bakışları ağırlığını koyuyor. (Associated Press / Rafiq Maqbool)


Bu fotoğraf için 1/6 milyon ölçekli Hindistan haritasını açtık. Bu kadının “o” anda bulunduğu yerle evinin bulunduğu yer arasındaki uzaklığı ölçtük. Hindistan’ın bir ucundan diğer ucuna, batıdaki Gujarat Eyaleti’nden en doğudaki Kalküta’ya gidip, geçinmek amacıyla bu turistik kentte el işi ürünlerini satmak için 4 bin kilometre yolculuk yaptığını hesapladık. İşte o zaman dalgın, yorgun, derin çizgilerle bezenmiş bu uzaklara bakışına bir anlam verebildik. (Reuters / Parth Sanyal)

Zihinsel ve fiziksel güç kazanmalarını sağlamak." Güney Kore'de ilkokul öğrencileri yılın belirli dönemlerinde askeri tesislerde kampa alınıyor. İçlerinden biri, eğitim sırasında edindiği fiziksel ve zihinsel gücü ispat etmeye çalışıyor. Sesinin seviyesini tahmin etmeye gerek yok. Yüzü yeterince bağırıyor... (Associated Press / Ahn Young-joon)

Fotoğraf geçen yıl tsunami felaketinin en büyük can kaybına ve hasara yo laçtığı Endonezya’daki Banda Aceh’ten. “O” anda ilk bakışta denizle insan barışmış görünüyor. Alan derinliği, yumuşak renklere rağmen gökyüzündeki tedirginliği öne çıkarıyor. Ters ışıksa, sırtı dönük de olsa balıkçının felakette yaşadıklarının yükünü hala taşıdığını bize anlatmasına yardımcı oluyor. (Associated Press / Dita Alangkara)


Felaketin özeti
Yaşlı kadın Filipinler'de Leyte Adası'ndaki heyelandan sağ kurtulan sayılı insanlardan biri. Toprak kayması bir kasabayı adeta yuttu. 107 kişinin cesedi çıkarıldı, 900 kişi toprak altında. Yaşlı kadın, kasabanın yakınlarında oluşturulan merkezde barındırılıyor. 'O' anda tek gözünde kalan yaşam ışığının son pırıltılarıyla, yüzündeki çizgilerle ve hatta yorgun ak saçlarıyla felaketi özetliyor. (Associated Press / David Longstreath)

0 yorum Blogger 0 Facebook

Yorum Gönder

 
Cadı Kazanı © 2013. All Rights Reserved.
Top