Panik, korku, dehşet, endişe ve kaygı. Bir terör olayından sonra yaşanan duyguların fotoğrafıyla başlıyoruz. Hindistan'ın başkenti Yeni Delhi'de 29 Ekim Cumartesi günü meydana gelen bombalı saldırılardan hemen sonra. Patlamalarda 62 kişi ölmüş, çocuksa hafif yaralanmıştı. O da hastaneye götürülmüştü. 'O' anda panik eller ve gölgelerin üzerine yerleşmişti. 200 kişinin yaralandığı olayların dehşetini anlatmayı ise çocuğun gözleri üstlenmişti. Kaygı ve endişe? Onlar da çocuğun sol gözünde taşmakta olan gözyaşının üzerine ikinci bir ışık taneciği olarak kendilerine yer bulmuştu. (Associated Press / Manish Swarup)

 Yalnızlık üzerine 
Soldan sağa; Arun 3 yaşında, Gopika 2 yaşında ve Subiksha 4 aylık. Üçü de HIV taşıyor. Üçü de AIDS yüzünden öksüz. Hindistan'da kendileriyle birlikte bakılan ve aynı durumda olan 36 çocukla birlikte bir yetimhanede barınıyorlar. Yaklaşık 6 milyon enfekte insanla dünyanın en fazla HIV taşıyıcısı veya AIDS hastası bulunan ülkesinde yaşıyorlar. Altlarına serilen veya üzerlerine örtülenler olmasa ne kadar da yalnızlar.

 Yabancılık içinde
Afganistan'da Taliban rejiminin yıkılmasından sonra umutla ülkelerine dönüp, büyük çoğunluğu hayal kırıklığı yaşayan 4 milyon mülteci var. Kabil yakınlarındaki küçük bir mülteci kampında portakal dağıtılmış. AP Ajansı'ndan Rodrigo Abd'ın çektiği fotoğrafta portakallar 'o' anda nasıl da göze batmış. Acaba sebebi renkleri miymiş? Yoksa portakallar oraya, o çocuklara ve 'o' ana yabancı da ondan mıymış?

 İnsan emeği parça parça olunca 
Hindistan Alang'da insan emeğinin parça parça edildiği bir yer vardır. Bir gemi söküm yeri... Kora Swain burada çalışıyor. Akşam işten döndükten sonra köyünün havuzunda yıkanmış dışarı çıkıyor. Bacağını bu gemi söküm işinde kaybetmiş. Gün boyu gemilerden söktüğü parçalar erimeye gidiyor. Akşamları da bu banyo için bacağını söküyor. Geçici olarak...

Yalvarışın Parlayışı 
İspanya'ya bağlı Kanarya Adaları'na Batı Afrika sahillerinden kaçak göç akını devam ediyor. İspanya, bu akını durdurabilmek için denizden ve havadan keşif uygulamalarını artırmaya hazırlanıyor. Fotoğraf, Tenerif Adası açıklarında durdurulduktan sonra limana götürülen kaçak göçmenlerden bir grubu, 'o' ansa umudun sönen ışığını yalvarmanın parlayışını gösteriyor.

0 yorum Blogger 0 Facebook

Yorum Gönder

 
Cadı Kazanı © 2013. All Rights Reserved.
Top