Sürekli depremler meydana gelen bir deprem ülkesi olduğumuz için Korelileri en iyi biz anlarız belki de. Can kaybı yaşanmasa da depremin yaşattığı o dehşet anları, verdiği psikoloji bile korkunçtur. 3 gün önce de yani 12 Eylül tarihinde Güney Kore'nin güneydoğusunda yer alan Gyeongju şehrinde 5,1 ve 5,8 şiddetinde iki adet deprem meydana geldi. Ama Seul, Busan gibi şehirlerden de hissedildi.

Kesin bir bilgi midir yoksa rivayet midir bilmiyorum, lakin tarihinin en büyük depremi deniyor. Market rafları aşağıya inmiş, mağaza camları paramparça olmuş, yollar ortadan ikiye yarılmış... Daha neler neler! Herkes sokaklara dökülmüş. Kore'nin en büyük haber sitelerinden biri olan Naver yoğunluğa dayanamamış çökmüş, hatta uzun bir süre Kakaotalk programı bile çalışmamış. 

Bir haberde okuduğuma göre deprem anında öğrencilere derslerine dönmelerini söyleyen bir okula dava açılmış. Söylenene göre Kuzey Kore'nin bir kaç gün önceki başarılı diye adlandırdığı nükleer denemesi bu depremi tetiklemiş. Güney Kore'nin haber sitelerinden birkaç fotoğraf topladım dileyenler hepsine buradan bakabilir. Aşağıdaki haberde deprem anından görüntüleri görebilirsiniz.

0 yorum Blogger 0 Facebook

Yorum Gönder

 
Cadı Kazanı © 2013. All Rights Reserved.
Top