12. İstanbul Japon Filmleri Festivali, 4-5-6-11-12-13 Şubat 2016 tarihlerinde, Japonya İstanbul Başkonsolosluğu, Japan Foundation ve Akbank Sanat’ın işbirliği ile sinemaseverler ile buluşacak.

Geçen yıl, Ertuğrul Fırkateyni Faciası’nın 125 yıldönümü olduğundan, Türkiye ve Japonya nin ilk ortak film olan “Ertuğrul 1890” yapılmış ve iki ülkede vizyona girmiştir. Bu yüzden bu seneki Japon Film Festivali bizim için daha da önemlidir. Bu sene daha fazla kişiye Japon filmlerini tanıtmayı hedefliyoruz.

Bu yılki festivalde, yönetmen Naomi Kawase’nin başyapıtlarından “AN” (68. Cannes Film Festivali “ Belirli Bir Bakış” dalı açılış filmi) ve yönetmen Hayao Miyazaki’nin son eseri olan “Rüzgar Yükseliyor” (37. Japonya Akademi Ödülleri animasyon ödülü, 41. Annual Annie Awards en iyi senaryo ödülü başta olmak üzere, çok sayıda uluslararası ödül kazanmıştır.) gibi, günümüz Japonya’sını tanıtan birbirinden güzel toplam altı film gösterilecektir.

Tüm filmler Japonca seslendirmeli, Türkçe altyazılı olarak gösterilecektir. Salon kapasitesi sınırlıdır. Etkinlikten 1 saat öncesinde davetiyenizi Akbank Sanat’tan alabilirsiniz.

Etkinlikler ücretsizdir. 

0 yorum Blogger 0 Facebook

Yorum Gönder

 
Cadı Kazanı © 2013. All Rights Reserved.
Top