Coşku nerede?
Hindistan'da Ahmedabat kentinde toplu nikah sırasında bir gelin. Giysisinde, ellerinde şıkır şıkır bir mutlululuk arayışı görülüyor ama gözleri en azından "o" anda gelinin üzerindeki coşkuya eşlik etmekten kaçınıyor.

Altın madalyaya doğru
Moskova'da bir yarış anında çekilmiş bir fotoğraf. Amerikalı Randal Bal, yüz metre erkekler sırtüstü mücadelesi verirken işte bu gülümseten görüntü ortaya çıkmış. Sanki sihirli aynalardan yansımış gibi görünüyor yüzücü... 'O' anda suyun azizliğine uğramış ancak atılan kulaçların sonunda da Dünya Kupası Yarışları'ndan altın madalyayı kazanmış bu yüzücü...

 Büyüklere özenince 
Çocuklar, özellikle de kız çocuklar büyüklerinin giysilerini giymeye bayılırlar ve yer Afganistan olunca da bu 'o' an ortaya çıkar... Afganistan'ın Başkenti Kabil'de, muhtemelen evcilik oyunu sırasında elde edilen bir 'o' an... Yaşça büyük olan kız, kendisi için dikilen burkasını giymiş ama annesi gibi olabilmek için topuklu ayakkabılarını almak yeterli olmuş...

 Filistin'den bir fotoğraf. Seçim sonuçlarının açıklanmasından sonra kazanan taraf Hamas'ın yandaşları Ramallah'taki Filistin Parlamentosu'na giderek Hamas bayrağı asmak istedi. Sonuçta parlamentodaki El Fetih taraftarlarıyla Hamasçılar arasında çatışma oldu.Yaralı bir El Fetih taraftarı genç, fotoğrafta görünmeyen elindeki taşı Hamasçılar'a atmak isterken ve bir arkadaşı kendisini engellemeye çalışırken bu 'o' an oluştu. Öfkeli bakışlar, kefiye ve kan. Bunlar Filistin sürecine hiç de yabancı değildi. Ama pencereleri kırık parlamento, Arap aleminin en demokratik toplumuna ters düşmekteydi. (Associated Press / Muhammed Muheisen)

Haiti'de 7 Şubat günü devlet başkanlığı seçimleri yapılacak. Ülke, yıllardır darbeler, iç karışıklıklar ve doğal afetlerin altında eziliyor. Başkent Port-au Prince'teki bir mahallede 'o' an bu sürecin sonucunu gösteriyor. Yalnız yoksulluğu çocuk göstermiyor, adeta ışığın ve foto muhabirinin oradaki varlığını fırsat bilen evin duvarı yoksulluğun afişine dönüşüyor. (Associated Press / Brennan Linsley)

0 yorum Blogger 0 Facebook

Yorum Gönder

 
Cadı Kazanı © 2013. All Rights Reserved.
Top